Juf Els staakt

  • Juf Els staakt

Beste ouders,
Op 30 en 31 januari staak ik. Niet voor het geld maar voor de toekomst van jullie kinderen. Ik vind het namelijk belangrijk dat de discussie over de kwaliteit van het onderwijs niet verstomd.  In november is er een nieuwe Cao voor het basisonderwijs afgesloten. Het gaat hierin vooral over korte termijn afspraken. Maar voor de langere termijn is er geen waarborg voor goed en kwalitatief onderwijs.
Laat ik u meenemen naar de tijd dat uw kind in, laten we zeggen, in groep vijf zit. Vlak voor de zomervakantie heeft de directie voor u een verheugende mededeling: er is voor na de vakantie  voor groep zes toch nog een juf gevonden. Het is een studente aan de PABO die volgend jaar haar derde jaar gaat volgen. Ze is dus net op de helft van de opleiding maar heeft wel al aardig wat kennis over het onderwijs (al moet ze nog twee jaar). Maar gelukkig, er staat iemand voor de groep (deze oplossing wordt in de grote steden al ingezet!).
Vlak voor de zomervakantie als uw kind in groep zes zit: een verheugende mededeling: voor na de zomervakantie komt er een meester voor de groep zeven van uw kind. Hij bouwde vroeger boten maar heeft wat bijscholing gedaan, affiniteit met kinderen en een HBO denkniveau. Hij weet weinig van kinderen met bijzondere onderwijsbehoeften maar ja: we hebben een ‘leerkracht’ voor de groep! ( ik ken persoonlijk iemand die deze stap heeft gemaakt)
Uw kind zit in groep zeven. Vlak voor de zomervakantie is het de directie echt gelukt : er is een pas afgestudeerde leerkracht beschikbaar voor groep acht!!! Hoera! In december geeft de leerkracht aan een andere baan te hebben gevonden en vertrekt. De zoektocht begint opnieuw.
Uw kind gaat het jaar daarna naar het middelbaar onderwijs. De mentor spreekt u aan: Tja, uw kind mist toch wel heel wat kennis en vaardigheden

Terug naar het overzicht

advisering VO

advisering VO

Hoe komt het advies naar het Voortgezet Onderwijs tot stand?

Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

Coronamaatregelen: Wij volgen de richtlijnen van de ...

Mag mijn kind met ...

Mag mijn kind met gezondheidsklachten naar school?

Wanneer mogen kinderen met klachten naar de basisschool en ...